Een nieuwe tuin?
Je hebt besloten om ervoor te gaan: een nieuwe tuin! Of kan je huidige tuin een update gebruiken? Voor een nieuw ontwerp of een advies op maat (groot én klein) ben je bij mij aan het goede adres.

Mijn uitgangspunt is om de tuin aangenaam en gebruiksvriendelijk te maken voor álle bewoners. Door middel van een mooi en praktisch tuinontwerp met gebruik van mooie (inheemse) beplanting met een zo lang mogelijke bloeitijd. Bestrating en wateropvang neem ik ook mee in het ontwerp.
Werkwijze
Kennismakingsgesprek 
Tijdens dit gesprek wordt geïnventariseerd wat je wensen en behoeften zijn voor de tuin. Aan de hand hiervan ontvang je een passende offerte voor het ontwerp. Bij goedkeuring van de offerte en aanvaarding van de opdracht begint het ontwerpproces.

Ontwerpproces  
Aan de hand van de besproken wensen presenteer ik het concept en ontwerp door middel van een handgetekende schets ondersteund door referentiebeelden. In dit tweede gesprek kunnen er eventueel aan­passingen gedaan worden om gezamenlijk tot een definitief ontwerp te komen. Dit definitief ontwerp ontvang je als een digitale tekening waarbij beplanting en materiaalgebruik goed te zien zijn. 
Aan de hand hiervan wordt er een beplantingsplan opgesteld waarin de namen en kenmerken van de gekozen beplanting wordt weergegeven. Op een bijbehorende plattegrond wordt gecodeerd aangegeven waar de beplanting komt in combinatie met de beplantingslijst met de aantallen. Hiermee kan de hovenier aan de slag en is het ontwerpproces afgesloten. 
Aanvullend ontvang je een onderhoudsplan van de gekozen beplanting en een offerte van de hovenier voor de uitvoering.
Prijs indicatie
Ik hanteer de volgende prijzen voor een aantal vaste elementen:
kennismakingsgesprek: € 150,-  (bij aanvaarding van de ontwerpopdracht vervalt dit bedrag)
ontwerp* (< 150 m2): € 750,-
ontwerp (150-300 m2): € 975,-
ontwerp (>300 m2): in overleg
beplantingsplan: vanaf € 275,-  (inclusief beplantingslijst en onderhoudsplan. Neem contact op voor een definitieve prijs)

Het is ook mogelijk om samen op pad te gaan naar de kweker of samen de aanplant te verrichten. Hiervoor reken ik één of meerdere dagdelen (à 4 uur) van € 175,-
* Onder ontwerp valt het kennismakingsgesprek, een schetsontwerp met één aanpassingsronde, het definitief ontwerp met beplantingsplan en -lijst, het onderhoudsplan voor de beplanting en een offerte van de hovenier voor de uitvoering.

Klik hier voor de prijslijst als pdf.
Wil je niet je hele tuin op de schop?
​​​​​​​
Ben je tevreden over de indeling van de tuin maar wil je andere beplanting? Ik maak ook een beplantingsplan op maat. Ook over de kleinste dingen in de tuin kan ik je advies geven: een border die niet naar tevredenheid is of beplanting in een bloempot die je anders wilt. Neem contact op voor de mogelijkheden.
Het is ook mogelijk om samen op pad te gaan naar de kweker voor inspiratie en advies of samen bestaande beplanting aan te passen in je tuin. Hiervoor reken ik één of meerdere dagdelen (à 4 uur) van € 175,-

Je kunt ook de checklist invullen en dan neem ik z.s.m. contact met je op.