Mijn eerste tuin | tuinontwerp en aanleg | 2003 
Mijn eerste tuinontwerp!
Deze tuin van 6 x 40 meter op het zuidoosten gelegen was een verzameling dennenbomen, een paar grote hortensia's en een verouderd terras met een mooie klimroos. Nadat de bomen gerooid waren zijn we aan de slag gegaan met het opdelen van de tuin in 5 kamers: terras, gazon met brede borders, groentetuin, namiddag terrasje en schaduwplek voor spelende kinderen. Dit om het effect van de 'pijpenla' te verminderen.
Doordat er vanaf het gazon een kronkelend pad door de tuin loopt weet je niet helemaal waar je heengaat en dat maakt het interessant. Voor het vijfde deel van de tuin maakten we een houtwal van het snoeiafval en gemaaid gras. Hierachter ligt een speelgazon en de kleine schuur. Een leuk en verstopt plekje voor kinderen om te spelen.
De paden van houtsnippers zijn afgezet met opgegraven oude klinkers van een omgevallen muur. Hiermee is ook het terrasje achterin gemaakt met daartussen ingezaaid gras. De hortensia's zijn verplaatst naar de brede borders langs het gazon en aangevuld met een cottage-achtige beplanting.
De stoeptegels op het terras zijn vervangen door grind en als afscheiding tussen het terras en het gazon is er een pergola gemaakt die begroeid is met een blauwe regen en een rambler roos.
Nog altijd een project waar ik trots op ben!

De tuin is twee jaren geleden voor de bestaande bewoners opnieuw ingericht door groenvisie Mette.
Oude situatie met dennen
Oude situatie met dennen
Schets
Schets
Het eerste jaar
Het eerste jaar
De tuin gezien vanuit het terras
De tuin gezien vanuit het terras
Het zonneterrasje achterin
Het zonneterrasje achterin
Overzicht vanuit woning
Overzicht vanuit woning
Groentetuin
Groentetuin
Een paar jaar later
Een paar jaar later
Mooi doorkijkje
Mooi doorkijkje