Van grijs naar groen! | tuinontwerp | openbare ruimte | 2023 
Op intitiatief van Tom Rutten van Restaurant Toost Drink & Dine maakte ik een ontwerp om een groot deel van het trottoir voor het appartementencomplex van HEEMwonen aan de Kampstraat in Landgraaf te vergroenen. Als onderdeel van het project Greunstemit van de Gemeente Landgraaf werd dit voortvarend opgepakt.
Voor de bewoners werden hier meerdere problemen opgelost: de kleine voortuin van het complex, de balkons die erg toegankelijk waren vanaf de openbare weg en het grote opper­vlakte aan trottoir dat overlast zorgden voor foutparkeerders. Ook was ook geen aan­trekkelijke plek om op uit te kijken, het was ook een groot stuk verharding wat niets bijdroeg aan wateropvang of bio­diversi­teit.
Op 3 november hebben we samen met de bewoners en medewerkers van HEEMwonen ongeveer 1250 vaste planten, even zoveel vroege voorjaarsbollen en twee loofbomen (Gleditsia triacanthos ‘Sunburst’) aangeplant.
De beplanting is deels een voortzetting van de beplanting in de voortuin van Toost zodat dit mooi aansluit. Er is gekozen voor een mix van vaste planten en grassen die een lange tijd bloeien en een mooi winterbeeld hebben en vroegbloeiende bollen voor de eerste insecten in het vroege voorjaar.